Analýza dopravnej obslužnosti v meste Košice - Moravský, Boris (2020)
Cieľom práce je analýza súčasného stavu dopravnej obslužnosti mesta Košice a na základe vyhotovenej analýzy navrhnutie odporúčaní ku efektívnemu zlepšeniu. Práca je rozdelená na teoretickú a praktickú časť. V teoretickej časti je vysvetlený cieľ práce, sú definované kľúčové pojmy ako demografia, doprava, dopravná obslužnosť, jednotlivé druhy dopravy a teoreticky vysvetlené použité metódy a na záver definované analyzované územie. Praktická časť spracováva vlastnú analýzu, ktorá sa skladá z niekoľkých podkapitol. Na začiatku praktickej časti bola vykonaná socio-demografická analýza. Ďalej sú analyzované jednotlivé typy dopravy a faktory vplývajúce na dopravu ako cestná, autobusová, železničná, letecká, cyklistická doprava, Dopravný podnik Košice a.s. alebo parkovanie. Zistené poznatky sú zosumarizované v SWOT analýze a v závere sú navrhnuté odporučenia ku zlepšeniu fungovania.