Vztah generace “Z” k nehmotnému kulturnímu dědictví - Košatková, Michaela; Zelený, Martin; Lindner, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tato diplomová práce se zabývá vztahem generace “Z” k nehmotnému kulturnímu dědictví a znalostmi o tomto dědictví. V teoretické části je vymezeno a definováno dělení generací, pojem kulturní dědictví a problémy a východiska nehmotného kulturního dědictví České republiky, včetně jeho účasti ve vzdělávání. Praktická část je rozdělena na dvě dílčí části. První část interpretuje a zhodnocuje výsledky dotazníkového šetření provedeného kvantitativní metodou, který byl proveden pro účely této práce. Druhá část navazuje na informace získané z dotazníkového výzkumu a představuje praktický návrh řešení, jak nehmotné kulturní dědictví zařadit v širším rozsahu do výuky na základních školách.
Vedoucí práce: Martin Zelený
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses