Využívání komunitních přístupů v socioekonomickém rozvoji vybraných obcí - Malina, Kristian (2020)
Předmětem této diplomové práce je analýza komunitního plánovánív socioekonomickém rozvoji vybraných obcí, zapojování veřejnosti rozhodovacíchprocesech ve veřejné správě. První část práce tvoří vymezení základních pojmů a jejichteoretická východiska a shrnutí zjištěných teoretických přínosů.Další část práce je pak věnována zkoumání využívání komunitních přístupů vevybraných obcích tedy Čelákovicích, Milovicích, Poděbradech, Nymburku a Říčanech.Struktura práce je koncipována tak, aby teoretické výklady z první části práce bylyvyužitelné v případové studii týkající se lokální participace. Komunitní přístupy rozšiřujídosavadní zapojování veřejnosti do rozhodování, dochází však k různým formámspolupráce samosprávy, občanů a soukromého sektoru