Aplikace IFRS na vybraný zemědělský podnik - Kmoch, Jakub (2020)
Cílem této diplomové práce je posoudit aplikovatelnost IFRS na vybraný zemědělský podnik, který účtuje podle české legislativy. Diplomová práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část obsahuje specifika zemědělské činnosti, českou legislativu ve vztahu k zemědělství, oceňování a účtování v živočišné a rostlinné výrobě, dotace a vykazování a oceňování dle IAS 41 - Zemědělství a IFRS 13 – Oceňování ve fair value. V praktické části je provedena aplikace mezinárodních účetních standardů na živočišnou a rostlinnou výrobu vybraného zemědělského podniku.