Srovnání nástrojů pro data discovery - Bischof, Matěj (2020)
Práce se zabývá srovnáním a zhodnocením nástrojů pro data discovery. V první části se zaměřuje na pochopení významu dat a zejména velkých dat pro moderní podniky, vysvětluje jejich důležitost a popisuje příklady přístupů a metod využívaných pro práci s velkými daty. Dále popisuje, v jakém odvětví se nástroje pro data discovery používají v praxi v dnešní době a proč zrovna zde jsou natolik užitečné.V druhé části se práce zabývá analýzou a srovnáním konkrétních nástrojů, které se na trhu dnes vyskytují a návrhem nejlepšího řešení pro konkrétní příkladovou firmu.