Rozbor trhu poskytovatelů KEB služeb v oblasti přeprav balíkových zásilek - Křikava, Rostislav (2020)
Tato diplomová práce se zabývá rozborem aktuální situace na tuzemském trhu přepravy balíkových zásilek, který byl ovlivněn rozšířením nemoci COVID-19. Cílem práce je porovnat situaci na tomto trhu před a během nouzového stavu. Současně si práce dává za cíl zhodnocení spokojenosti zákazníků s konkrétními poskytovateli kurýrních, expresních a balíkových služeb a srovnat poskytované služby těchto společností. Samotný výzkum se skládá ze dvou částí. Vlastní testování bylo prováděného formou dotazníkového šetření a formou tzv. mystery shoppingu, kdy byl proveden nákup na náhodně vybraných e-shopech, u kterých bylo možné objednání dovozu zásilky s danými společnostmi. Na těchto dvou částech je následně proveden rozbor a vzájemné porovnání.