Finanční analýza Oblastní nemocnice Kolín a.s. - Sedláčková, Jiřina; Šmídová, Radana, 1977-; Menzl, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem bakalářské práce je provést finanční analýzu Oblastní nemocnice Kolín, a.s. z pohledu potřeb externích uživatelů za období 2014–2018 a získané výsledky porovnat s konkurencí v odvětví, resp. oborem samotným.Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První část je zaměřena na teoretický popis finanční analýzy a vybraných ukazatelů, které jsou následně použity v části praktické. V té je představena analyzovaná společnost, konkurenti, základy financování nemocnic a zejména provedena finanční analýza za použití dříve představených ukazatelů. Na základě výsledných hodnot je v závěru provedeno celkové zhodnocení finančního zdraví analyzovaného podniku a prezentována základní doporučení pro vedení společnosti.
Vedoucí práce: Radana Šmídová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses