Karolina Towers Residence – koncept developerského projektu - Borůvka, Jan (2020)
Tato práce se zabývá a popisuje průběh a všechny etapy developerského záměru. Práce popisuje všechny aspekty vyhodnocení developerského projektu a stanovuje jeho rentabilitu. Území, kterým se tato práce zabývá je rozvojová lokalita (brownfield) v Ostravě. Rozloha předmětného území je cca 17 ha. Pro náš developerský záměr je určeno cca 10 ha pozemku a uvažujeme o výstavbě rezidentního komplexu – 4 výškové budovy s doplňkovými službami v parteru budovy a vybudování živé a multifunkční nové městské části města Ostrava vč. parku, cyklostezky a živého náměstí. Součástí práce je posouzení právní vč. výkupu pozemků a možných rizik projektu, jeho časový plán, příprava projektu a stavba, obchodní a marketingová strategie a financování. Práce obsahuje základní finanční model a plán.