Rodinné podnikání v České republice - Machek, Ondřej, 1985- (2018)
Rodinné podnikání získává v mezinárodní odborné literatuře stále více pozornosti. V České republice byl však donedávna tento vědní obor téměř přehlížený. Tato habilitační práce je sjednocujícím komentářem k devíti autorem publikovaným vědeckým pracím. První a druhá kapitola představují vývoj tohoto vědního oboru a současný stav poznání v České republice na základě analýzy databáze Scopus a rešerše literatury provedené autorem. Další kapitoly práce prezentují vlastní výzkum autora, který je shrnutý do tří tematických celků: finanční charakteristiky českých rodinných firem, manželské firmy jako typ rodinných firem, a role žen v českých rodinných firmách. Závěrečná část představuje syntézu existujících poznatků a shrnuje závěry ohledně vlastností rodinných firem působících v České republice i možné směry budoucího výzkumu a rozvoje vědního oboru rodinného podnikání.