Management dopadových evaluací - Potluka, Oto, 1973- (2018)
Praxe hodnocení programů financovaných Evropskou unií se v posledních několika letech poměrně rychle vyvíjí. Od kvalitativních metod se přechází ke kvantitativním, rigorózním metodám. Překotný vývoj v této oblasti vede k tomu, že se mnohdy metody kontrafaktuálních dopadových evaluací používají pouze formalisticky, nebo bez testování vstupních předpokladů. Habilitační práce shrnuje několik publikovaných vědeckých prací z oblasti kontrafaktuálních dopadových evaluací, na nichž autor ukazuje možná úskalí používání těchto metod. Práce zahrnuje nejen soubor aktuálních publikací uchazeče, ale zároveň je doplňuje o nejnovější poznatky z oboru.Tématu se soubor prací věnuje z pohledu programového cyklu, tj. od zahájení přípravy programu, přes jeho realizaci, až po ukončení. Každá z těchto fází s sebou přináší úkoly, které je nutné splnit, aby bylo možné realizovat smysluplné kontrafaktuální dopadové evaluace. Přidanou hodnotou tohoto souboru je rozbor jednotlivých podmínek nutných pro realizaci kontrafaktuálních dopadových evaluací a zejména jejich ucelenost a uvedení v jednom textu.