Manažérske nástroje, stimuly, regulácie a spätná väzba v zdravotnom systéme Slovenska - Pažitný, Peter, 1976-; Mohelská, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Nový model organizácie zdravotného systému na Slovensku je originálny svojím dizajnom, ktorý je postavený na dosahovaní spoločenských cieľov prostredníctvom trhových hráčov, konštruktívnom konflikte stimulov a regulácií, pričom celý zdravotný systém je operacionalizovaný prostredníctvom manažérskych nástrojov. A práve na manažérske nástroje, stimuly a regulácie je zameraná táto habilitačná práca.Úloha štátu by sa v čo najväčšej miere mala presunúť z poistiteľa a producenta zdravotných služieb do role tvorcu pravidiel. Štát má na jednej strane stimulovať aktérov k zotrvaniu na trhu (a dosahovaniu svojich súkromných cieľov) a na druhej strane regulovať aktérov trhu tak, aby tí svojím konaním dosahovali spoločenské ciele. Táto nová rola kladie veľkú zodpovednosť na štát, aby vytváral takú sústavu pravidiel (stimulov a regulácií), pri ktorej by aktéri trhu mohli dosahovať súkromné a spoločenské ciele súčasne.
Vedoucí práce
Habilitační práce (doc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet