Neoprávněné užití ochranných známek na internetu - Gongol, Tomáš; Vojčík, Peter; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Cílem habilitační práce je zjistit a vyhodnotit, jakými způsoby a v jaké míře jsou v prostoru globální sítě porušována práva k ochranným známkám. V této souvislosti řeší řadu výzkumných otázek se zaměřením na aplikovatelnost známkového práva v prostředí internetu a zabývá se konkrétními kolizními situacemi se zaměřenímzejména na kolizi ochranných známek a doménových jmen. Jednotlivé oblasti zájmu vychází z teoretických východisek normativní právní regulace a dospívají až do jejíinterpretace a aplikace v konkrétních případech soudy či rozhodčími orgány. Práce je rozdělena do šesti kapitol, přičemž prvních pět je věnováno právním aspektůmvytýčeného problému a poslední kapitola zjišťuje reálnou situaci v české národní doméně.
Vedoucí práce
Habilitační práce (doc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet