Oceňování zvířat v zoologických zahradách - Kuličková, Tereza (2020)
Předložená bakalářská práce se zaměřuje na problematiku oceňování zvířat a jejich účtování v zoologických zahradách v České republice, a to nejen na základě českých účetních předpisů, ale i na základě Mezinárodních účetních standardů. V rámci práce se představuje zoologická zahrada jako instituce, následně jsou uvedeny základní informace o příspěvkových organizacích, jejich vzniku, hospodaření a financování. Na závěr byly popsány metody oceňování a účtování zvířat ve dvou zoologických zahradách, a to Zoologická zahrada Praha a Zoologická a botanická zahrada Plzeň.