Ekonomické dopady podpory podnikání v České republice - Dvouletý, Ondřej (2020)
Habilitační práce se věnuje podnikatelské aktivitě v České republice a zhodnocení ekonomických dopadů u příjemců podpory z vybraných veřejných programů podpory podnikání. Habilitační práce má formu sjednocujícího komentáře k sedmi publikovaným vědeckým pracím. Jednotlivé kapitoly habilitační práce představují přístupy k měření podnikatelské aktivity, monitorují její vývoj v České republice a hodnotí ekonomické dopady u příjemců podpory vybraných českých programů podpory podnikání (přímých dotací, finančních nástrojů a institucí podnikatelské infrastruktury). Závěry práce pak poukazují na nutnost akumulovat příklady dobře fungujících programů a na potřebu využívat při formulaci hospodářsko-politických opatření tzv. evidence-informed decision-making přístup.