Logistický řetězec čínských e-commerce tržištích působící na B2C trhu cílený na český trh - Wesselý, Daniel (2020)
Tématem této diplomové práce je: Logistický řetězec čínských e-commerce tržištích působící na B2C trhu cílený na český trh. Práce je zaměřena na logistický řetězec 2 významných čínských e-commerce tržištích AliExpress.com a Gearbest.com. Hlavním cílem práce je modifikace aktuálního logistického řetězce těchto firem podle preferencí českých spotřebitelů, čímž vytvoří cílenou nabídku služeb na český trh a tím si zlepšit řízení vztahů se zákazníky. Tyto modifikace slouží jako vzor pro ostatní zahraniční internetové obchody, aby si podle nich nastavili své procesy pro český trh. Jednotlivé návrhy vychází z výzkumu primárních i sekundárních dat.