Podniková environmentální strategie - Krause, Josef, 1978- (2020)
KRAUSE, Josef. Podniková environmentální strategie. 1. vyd. Praha : Wolters Kluwer, 2019. 248 s. ISBN 978-80-7598-560-6.Kniha se zabývá problematikou strategického řízení a udržitelného rozvoje. Pozornost je zaměřena na identifikaci možných příležitostí a ohrožení, které vyplývají z trendů v okolí podniku zejména v souvislosti s ochranou životního prostředí a trvale udržitelného rozvoje. Dále jsou rozebrány přístupy a nástroje, které mohou pomoci podnikům při vytváření silných stránek a eliminací slabých stránek, v oblasti přístupu k životnímu prostředí a udržitelnosti. V publikaci jsou prezentovány výsledky dotazníkového šetření realizovaného v České republice, které je zaměřeno na význam vybraných faktorů a dobrovolných nástrojů v oblasti ochrany životního prostředí na kupní rozhodování. Závislost odpovědí na vybraných demografických charakteristikách je zjišťována pomocí vybraných statistických metod. V rámci výzkumu dané problematiky je pomocí regresní analýzy zjišťována závislost mezi ukazateli udržitelnosti a vybranými faktory v zemích Evropské unie.