Ocenění lékařské praxe v podmínkách ČR - Hyršl, Adam (2020)
Tato diplomová práce se zabývá procesem ocenění lékařské praxe v podmínkách ČR. Problematika je nejprve rozebrána teoreticky, kdy je popsán systém českého zdravotnictví, způsob jeho financování a specifika lékařských praxí promítající se do odhadu jejich hodnoty. Následně je proces ocenění předveden prakticky, kdy je zpracováno ocenění existující fungující lékařské praxe s cílem odhadnout její tržní hodnotu. Praktická část sleduje strukturu znaleckého posudku tak, aby mohla sloužit jako návod pro odhadce zpracovávající ocenění lékařské praxe. Zároveň může tato diplomová práce poskytnout lékařům vlastnícím a provozujícím praxi bližší pohled na generátory hodnoty praxe a možný způsob kontroly zpracovaného ocenění.