Ocenění lékařské praxe v podmínkách ČR - Hyršl, Adam; Šmídová, Radana, 1977-; Kohoutek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato diplomová práce se zabývá procesem ocenění lékařské praxe v podmínkách ČR. Problematika je nejprve rozebrána teoreticky, kdy je popsán systém českého zdravotnictví, způsob jeho financování a specifika lékařských praxí promítající se do odhadu jejich hodnoty. Následně je proces ocenění předveden prakticky, kdy je zpracováno ocenění existující fungující lékařské praxe s cílem odhadnout její tržní hodnotu. Praktická část sleduje strukturu znaleckého posudku tak, aby mohla sloužit jako návod pro odhadce zpracovávající ocenění lékařské praxe. Zároveň může tato diplomová práce poskytnout lékařům vlastnícím a provozujícím praxi bližší pohled na generátory hodnoty praxe a možný způsob kontroly zpracovaného ocenění.
Vedoucí práce: Radana Šmídová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses