Konflikty v rodinných firmách - Kubíček, Aleš (2020)
Tato habilitační práce má formu sjednocujícího komentáře k sedmi publikovaným vědeckým pracím spadajícím do oblasti zkoumání rodinných firem. Zastřešujícím tématem práce je vnitroskupinový konflikt v rodinných firmách. Představené publikace jsou členěny do kapitol podle tematické příslušnosti k jednotlivým aspektům konfliktu. První kapitola představuje rámec pro systematizaci konfliktů v rodinné firmě. Druhá kapitola přibližuje výzkum o ženách v rodinných firmách a povahu konfliktů, kterým musí ženy v systému rodinné firmy čelit. Třetí kapitola se věnuje dynamické části konfliktu a výzkumu autora v oblasti prevence a řešení konfliktů. Čtvrtá kapitola pak v rámci kontextu konfliktu odráží heterogenitu forem rodinného podnikání na příkladu firmy vlastněné a řízené více rodinami. Závěrečná část patří shrnutí dosavadní práce autora a nastínění budoucího směřování výzkumu na základě učiněného poznání.