Analýza firmy Warhorse studios s.r.o. pro účely venture kapitálového fondu - Nováček, Jiří (2020)
Cílem této bakalářské práce je analýza společnosti Warhorse Studios s.r.o. pro účely venture kapitálového fondu a zjistit jaké faktory vedly k úspěchu produktu. Teoretická část vymezuje pojmy ohledně startupu a venture kapitálu. Navazuje na ní praktická část, která se zabývá celou společností Warhorse Studios s.r.o. Nejprve je charakterizována společnost a její produkt. Následně je provedena analýza účetních závěrek a zhodnocení závěrů z ní plynoucích. Dále je uskutečněna analýza relevantního trhu, vnitřního potenciálu. Výsledky naznačují, že důležitým prvkem pro úspěch společnosti byl zájem o produkt, schopný tým vývojářů a investor ochotný investovat do riskantního projektu. Na závěr jsou shrnuty faktory, které výrazně ovlivnily úspěch společnosti v jednotlivých fázích vývoje společnosti.