Transferové ceny - vybrané účetní a daňové problémy - Štěpančík, Jan; Müllerová, Libuše, 1945-; Šindelář, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce se zabývá problematikou transferových cen se zaměřením na praktické aspekty jejich metodiky a účetní a daňové souvislosti. První kapitola vysvětluje důležité základní pojmy, jako například typické funkčně rizikové profily, které mohou zastávat společnosti v nadnárodních skupinách a popisuje metody stanovení transferových cen. Druhá kapitola pojednává o daňových souvislostech transferových cen jak v České republice, tak i o vybraných existujících nadnárodních principech a konvencích. Třetí kapitola je věnována účetním souvislostem. Čtvrtá, poslední kapitola je praktickým příkladem procesu nastavení transferové ceny společnosti. Cílem této práce je porozumět procesu nastavení transferové ceny z hlediska teoretického i praktického a seznámit se u toho se všemi důležitými pojmy a principy.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses