Implementace Mentoringu na VŠE a jeho možný dopad na osobnost studenta - Simakina, Yulia; Legnerová, Kateřina, 1965-; Kaliničenková, Xenia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá zkoumáním mentoringu jako potenciálního nástrojev systému vzdělávání studentů vysokých škol. Teoretická část je věnovaná původu pojmumentoring, jeho formám a rozdělení, vymezení rolí mentora a menteeho a jejich schopnostía předpokladů pro vznik mentorského vztahu, popisuje přínosy a rizika zavedení této metodyv praxi a charakterizuje principy činného mentoringu. Další kapitola se věnuje popisuprogramu mentoringu na vysokých školách obecně, a dále se zejména zaměřuje na ČVUT a na mentoringový program na fakultě mezinárodních vztahů VŠE.Kvantitativní výzkum, nacházející v praktické části, byl zaměřen na zjištění postojů a názorůstudentů VŠE na mentoring v rámci vzdělávacího programu podporovaného školou. Zdá simyslí, že by to bylo pro ně přínosné. Jestli by se chtěli do programu zapojit a případně v jakéroli, v případě odpovědí negativní, se zjišťoval důvod. Výsledkem práce je pak zhodnocenívýzkumného dotazníku a návrhy na obecné zefektivnění zavádění mentoringu na vysokýchškolách a doporučení konkrétně pro VŠE.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses