Strategická analýza společnosti BAŤA, akciová společnost - Bouzková, Karolína (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá strategickou analýzou společnosti BAŤA, akciová společnost. Je standardně rozdělena do dvou částí, a to teoretické a praktické. Teoretická část nejprve vymezuje základní pojmy, jako jsou strategie, mise, vize a další. Dále se soustředí na definování jednotlivých prvků strategické analýzy, což slouží jako podklad pro část praktickou. Praktická část začíná analýzou okolí podniku, přičemž hlavním prvkem analýzy makrookolí je PESTEL. V následné analýze mikrookolí dominuje Porterova analýza pěti sil, kterou doprovází analýza odvětví a konkurence. V rámci analýzy vnitřních zdrojů je vypracována VRIO analýza a finanční analýza. Jako syntéza slouží SWOT analýza, shrnující veškeré provedené analýzy. Cílem práce je navrhnout strategická doporučení společnosti BAŤA, akciová společnost.