Strategická analýza okolí vybrané organizace s důrazem na analýzu konkurence - Murárik, Michal; Mikan, Pavel, 1963-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Cílem této bakalářské práce je provést strategickou analýzu s důrazem na konkurenci a na jejím základě navrhnout společnosti Bilbo Šmak s. r. o. strategická opatření, pomocí nichž by zvětšila své šance v boji proti konkurenčním tlakům a zlepšila tak své postavení v tržním odvětví. Do analýzy jsou zahrnuty společnosti se stejnou či podobnou obchodní strategií, tedy takové, které si v rámci konkurenčních bojů mohou vzájemně přebírat klientelu. Teoretická část práce vysvětluje základní pojmy a definice jako je strategie, strategická analýza nebo konkurence. Zároveň popisuje použití jednotlivých přístupů a metod, pomocí kterých se analýzy strategie a konkurence provádí. V praktické části je provedena analýza makrookolí a mikrookolí podniku, analýza vnitřních zdrojů podniku, a nakonec je vše pro přehlednost shrnuto pomocí SWOT analýzy. Poslední část práce obsahuje také doporučení pro společnost Bilbo Šmak s. r. o., které může management podniku využít při tvorbě budoucích strategií.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses