Proměna vzdělávání v Kolumbii - Mottlová, Tereza (2020)
Diplomová práce identifikuje a následně zhodnocouje dosažené změny ve vzdělávání v Kolumbii po roce 2000 a nastiňuje možný budoucí vývoj a směr, jakým se Kolumbijské vzdělávání bude nadále ubírat. Práce se zaměřuje na středoškolské vzdělávání, které je klíčové pro rozvoj kvalitního lidského kapitálu. Dále je prostor věnován analýze hlavních trendů v oblasti poskytování vzdělání v Kolumbii a identifikaci pokroků, kterých Kolumbie za poslední roky dosáhla, stejně jako analýze hlavních problémů a výzev, kterým dnes čelí.