Jednotky zvláštního určení v Čínské lidové republice - Neužilová, Kateřina; Zelenka, Vladimír, 1961-; Zelenková, Marie, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato diplomová práce se zabývá fenoménem jednotek zvláštního určení v Čínské lidové republice. Tyto účelové jednotky umožňují čínským společnostem, na jejichž obchodní činnost jsou uvaleny restrikce zahraničních investic dle Katalogu pravidel pro zahraniční investory, získat finanční prostředky v zahraničí. Cílem práce je objasnit využití těchto jednotek a způsob jejich konsolidace. Dalším cílem je rozebrat související vybrané účetní, auditní a daňové problémy a rizika tohoto uspořádání. Výsledkem práce je analýza současného užití jednotek zvláštního určení čínskými společnostmi kótovanými na NYSE a NASDAQ. Práce také obsahuje představy o právních úpravách vzhledem k současné situaci.
Vedoucí práce: Vladimír Zelenka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses