Definitivní systém DPH a jeho dopad na výběr daně - Balíková, Kristýna (2020)
Definitivní systém DPH je reakcí na nedostatky současného přechodného systému. Měl by řešit především rozsáhlé daňové úniky typu chybějícího obchodníka, které ukrajují z daňových výnosů členských států miliardy eur ročně. Definitivní systém DPH by měl snížit možnosti karuselových podvodů u intrakomunitárních plnění cestou výběru DPH dodavatelem stejně jako v případě tuzemských plnění. V případě výběru daně dodavatelem by došlo ke změně administrativních nákladů správce daně. Tato práce se zaměřuje na analýzu změny těchto administrativních nákladů.