Definitivní systém DPH a jeho dopad na výběr daně - Balíková, Kristýna; Zídková, Hana; Polanská, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Definitivní systém DPH je reakcí na nedostatky současného přechodného systému. Měl by řešit především rozsáhlé daňové úniky typu chybějícího obchodníka, které ukrajují z daňových výnosů členských států miliardy eur ročně. Definitivní systém DPH by měl snížit možnosti karuselových podvodů u intrakomunitárních plnění cestou výběru DPH dodavatelem stejně jako v případě tuzemských plnění. V případě výběru daně dodavatelem by došlo ke změně administrativních nákladů správce daně. Tato práce se zaměřuje na analýzu změny těchto administrativních nákladů.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses