Prediktivní analytika ve finanční oblasti - Králíčková, Lucie (2021)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou prediktivní analýzy ve finanční společnosti, která poskytuje úvěry. Cílem práce je představení prediktivní analýzy a její aplikace na konkrétním případu. Práce je dělena na dvě základní části. První z částí práce shrnuje základy prediktivní analýzy s ohledem na teoretickou základnu v rámci rešerše dostupných zdrojů. Druhá část řeší konkrétní možné využití analytických statistických metod s využitím dostupných dat.