Pravomoc EU regulovat zdravou stravu - Charousková, Monika; Grmelová, Nicole, 1975-; Škrabka, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Diplomová práce se zabývá pravomocí Evropské unie regulovat zdravou stravu v členských státech. Evropská unie není přímo kompetentní k regulaci zdravé stravy, proto využívá podpůrně institutů veřejného zdraví, ochrany spotřebitele a vnitřního trhu. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je založena na rozboru právního základu, právních nástrojů a institucionálního zajištění regulace zdravé stravy v Evropské unii. V praktické části autorka analyzuje a porovnává dva judikáty Soudního dvora Evropské unie. V obou případech se jedná o řízení o nesplnění povinnosti. Na základě zjištěných skutečností diplomová práce uvádí návrhy regulace zdravé stravy pro členské státy v souladu s právem EU.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses