Marketingové strategie nízkonákladových leteckých společností EasyJet a Ryanair - Hořejší, Karolína (2020)
Cílem bakalářské práce je analýza marketingových strategií nízkonákladových leteckých společností EasyJet a Ryanair. V teoretické části se práce věnuje sektoru letecké dopravy a charakteristice nízkonákladových dopravců. Dále se teoretická část zabývá vysvětlením základních marketingových pojmů, nástrojů a strategií. V praktické části jsou představeny analyzované společnosti, jejich marketingový mix a je provedena analýza SWOT. Následně je popsána komparace zkoumaných společností včetně prezentace návrhů a doporučení na zlepšení.