Marketingová strategie hudební streamovací služby Apple Music - Pluhařová, Tereza (2020)
Cílem této bakalářské práce je vytvořit návrhy na zlepšení marketingové strategie hudební streamovací služby Apple Music, jejichž záměrem je zvýšení povědomí o této službě v České republice a navýšení jejího podílu na českém trhu. Teoretická část se zabývá definováním základních marketingových konceptů jako je marketingová strategie, marketingový výzkum a marketingový mix. Praktická část se věnuje trhu hudebních streamovacích služeb, službě Apple Music a také jejímu hlavnímu konkurentovi Spotify. Pro zkoumání těchto služeb byly v praktické části použity metody SWOT, komparace a dotazníkové šetření. Závěrečná část představuje konkrétní návrhy na zlepšení marketingové strategie služby Apple Music.