Formální a věcné zhodnocení ukazatele pojištěnosti na českém pojistném trhu - Koupil, Jakub; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Štok, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce hodnotí vybrané ukazatele pojištěnosti od vzniku České republiky a srovnává je s ukazateli Evropské unie. Práce se skládá ze tří částí. První část práce se věnuje vývoji pojistné legislativy, prostřednictvím které jsou popsány hlavní změny pojistného trhu od vzniku České republiky. Druhá část rozebírá jednotlivé ukazatele po teoretické rovině, uvádí využité datové zdroje a následně jednotlivé ukazatele pojištěnosti hodnotí na základě dat v rámci České republiky. Dále se pak věnuje mezinárodnímu srovnání ukazatelů pojištěnosti a jeho problémům. Hodnoty ukazatelů tuzemského trhu jsou následně srovnány s hodnotami za celou Evropskou unii. Třetí část práce se stručně věnuje predikci budoucího vývoje vybraných ukazatelů pojištěnosti v České republice.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses