Podnikatelský záměr na založení obchodu s farmářskými produkty - Kopecký, Pavel (2020)
Cílem práce je vytvoření podnikatelského plánu na založení prodejny s farmářskými produkty v centru Plzně. Podnikatelský záměr využívá příležitosti zájmu spotřebitelů o tyto produkty. Teoretická část práce se zabývá tvorbou podnikatelského plánu od počátečního podnikatelského záměru, který je ověřován v analýze prostředí. Popsány jsou všechny složky prostředí podniku a možnosti, jak je zkoumat. Dále je popsán postup sestavení samotného podnikatelského plánu, který se skládá z funkčních plánů, tj. marketingové strategie, finančního plánu, hodnocení rizik a dalších částí. Výhodou tohoto podnikatelského záměru je, že v dané lokalitě již existuje zákaznická základna pro daný sortiment. Po zhodnocení očekávané efektivity a rizik je projekt doporučen k realizaci, avšak po stabilizaci současné situace na trhu spojené s pandemií koronaviru.