Podnikatelský záměr na založení obchodu s farmářskými produkty - Kopecký, Pavel; Zadražilová, Dana, 1958-; Zadražil, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Cílem práce je vytvoření podnikatelského plánu na založení prodejny s farmářskými produkty v centru Plzně. Podnikatelský záměr využívá příležitosti zájmu spotřebitelů o tyto produkty. Teoretická část práce se zabývá tvorbou podnikatelského plánu od počátečního podnikatelského záměru, který je ověřován v analýze prostředí. Popsány jsou všechny složky prostředí podniku a možnosti, jak je zkoumat. Dále je popsán postup sestavení samotného podnikatelského plánu, který se skládá z funkčních plánů, tj. marketingové strategie, finančního plánu, hodnocení rizik a dalších částí. Výhodou tohoto podnikatelského záměru je, že v dané lokalitě již existuje zákaznická základna pro daný sortiment. Po zhodnocení očekávané efektivity a rizik je projekt doporučen k realizaci, avšak po stabilizaci současné situace na trhu spojené s pandemií koronaviru.
Vedoucí práce: Dana Zadražilová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: manažer obchodu [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses