Problematika etiky na příkladu konkrétní firmy - Slavíček, Tomáš; Filipová, Alena, 1965-; Zeman, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Předkládaná diplomová práce se zabývá problematikou neetické monetizace v rámci videoherního průmyslu, a to konkrétně na příkladu firmy Electronic Arts. smyslem této práce je zanalyzovat dopady těchto monetizačních praktik (mikrotransakce, loot boxy) na uživatele a především jejich vliv na děti a mladistvé. Vedlejším úkolem je prozkoumat současnou úroveň regulace na území ČR a ve světě. Státy jako Belgie či Nizozemí regulují loot boxy jako hazard. Hlavním cílem je analyzovat podnikání společnosti Electronic Arts (herního vydavatele) z etického hlediska a doporučit kroky ke zlepšení etického standardu. Tato práce je rozdělena na tři kapitoly, první se zabývá dosud poznanými etickými standardy, druhá se věnuje etickým problémům v rámci videoherního průmyslu a třetí kapitola se věnuje analýze a doporučení společnosti Electronic Arts. Nepřímím cílem této práce je poukázat na neetické praktiky, které mohou způsobit vážné psychologické i finanční následky jednotlivcům a především dětem, mladistvým a lidem s náchylností k hazardu a argumentovat, že nelze toto téma ignorovat pouze z důvodu, že se jedná o "dětskou zábavu".
Vedoucí práce: Alena Filipová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses