Formy zaměstnávání v cestovním ruchu - Málková, Klára (2020)
Diplomová práce si klade za cíl zjistit, jaké formy pracovněprávních vztahů jsou využity v podnicích cestovního ruchu působících na území České republiky a dále posuzuje, do jaké míry je platný předpoklad o nadužívání dohod a pracích konaných mimo pracovní poměr. Předložená práce shrnuje obecné informace o ekonomice cestovního ruchu, představuje cestovní ruch z makroekonomického hlediska, dále objasňuje specifika zaměstnanosti v cestovním ruchu. Práce dále představuje zákonné ukotvení pracovněprávních vztahů v cestovním ruchu v ČR. Ke zjištění odpovědí na výzkumné otázky stanovené v úvodu práce, je využita kvantitativní metoda primárního výzkumu – dotazování v elektronické formě.