Formy zaměstnávání v cestovním ruchu - Málková, Klára; Žufan, Jan; Hyan, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Diplomová práce si klade za cíl zjistit, jaké formy pracovněprávních vztahů jsou využity v podnicích cestovního ruchu působících na území České republiky a dále posuzuje, do jaké míry je platný předpoklad o nadužívání dohod a pracích konaných mimo pracovní poměr. Předložená práce shrnuje obecné informace o ekonomice cestovního ruchu, představuje cestovní ruch z makroekonomického hlediska, dále objasňuje specifika zaměstnanosti v cestovním ruchu. Práce dále představuje zákonné ukotvení pracovněprávních vztahů v cestovním ruchu v ČR. Ke zjištění odpovědí na výzkumné otázky stanovené v úvodu práce, je využita kvantitativní metoda primárního výzkumu – dotazování v elektronické formě.
Vedoucí práce: Jan Žufan
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses