Korporátní diplomacie technologických firem - Zima, Filip; Zemanová, Štěpánka, 1975-; Peterková, Jana, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Práce zkoumá relativně novou oblast korporátní diplomacie a odhaluje konkrétní způsoby jejího využití nejvlivnějšími technologickými firmami současnosti. Teoretická část shrnuje poznatky klíčový přispěvatelů tohoto oboru za posledních 25 let, vysvětluje podobnost korporátní diplomacie s diplomacií tradiční a veřejnou a sestavuje vlastní komplexní teoreticko-metodologické východisko pro její zkoumání v prostředí firem obecně. V empirické části aplikuje tento teoretický rámec na aktivity firmy Amazon.com, a to na několika úrovních její korporátní diplomacie: ve vztahu ke státu, lokálním komunitám a globální občanské společnosti. Za účelem ověření obecné platnosti zjištěných poznatků práce analyzuje také aktivity korporátní diplomacie skupiny technologických firem Big Tech.
Vedoucí práce: Štěpánka Zemanová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses