Etnické konflikty v MV. Případová studie : Ujgurská menšina v Číně - Koubková, Petra; Lehmannová, Zuzana, 1951-; Šabacká, Yvona, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Bakalářská práce se zabývá identifikací a analýzou důvodů vedoucí čínskou vládu k útlaku ujgurské menšiny v severozápadní provincii Sin-ťiang. Práce je rozdělena na teoretickou a empirickou část. V rámci teoretické části je rozebrána teorie konfliktu, jeho členění a dynamika.Teoretická část se dále zabývá pojmem conflict resolution a rozvojem oboru řešení konfliktů. Teoretická východiska jsou aplikována v empirické části práce při rozboru zkoumaného konfliktu. Empirická část se zabývá identifikací a analýzou jednotlivých důvodů, které vedou čínskou vládu k útlaku Ujgurů v provincii Sin-ťiang. Zkoumány jsou zejména důvody, v zájmu kterých, si implementaci opatření vláda snaží veřejně ospravedlnit. Na závěr části jsou identifikovány nástroje, které čínská vláda užívá k útlaku ujgurské menšiny.
Vedoucí práce: Zuzana Lehmannová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses