Moderní technologie v retailu - Pokorná, Lucie; Zeman, Jiří; Mokrejšová, Veronika, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Cílem bakalářské práce je představit moderní technologie, které se v současnosti využívají v oblasti retailu, a za pomoci vlastního dotazníkového šetření zjistit, zda moderní technologie dokážou ovlivnit nákupní chování občanů České republiky. První kapitola se věnuje nákupnímu chování spotřebitelů, nejprve z teoretického hlediska a poté nákupním návykům obyvatel České republiky a Spojených států amerických. Druhá kapitola je zaměřená na specifické technologie, jmenovitě na samoobslužné pokladny a self-scanning, Amazon Go, doručování pomocí dronů, virtuálního asistenta Theatro a RFID. U každé technologie je uveden stručný popis funkce, výhody, nevýhody a zda se technologie v současné době využívá v ČR. Třetí a poslední kapitola se zabývá vlastním výzkumem. Dotazníkové šetření je omezeno pouze na nákup potravin a věnuje se technologiím jako samoobslužné pokladny, self-scanning a nakupování online.
Vedoucí práce: Jiří Zeman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses