Obchodní potenciál Argentiny - Kamalova, Alena (2020)
Bakalářská́ práce na téma Obchodní potenciál Argentiny se zabývá́ především vývojem mezinárodních ekonomických vztahů Argentiny, ekonomickou historií země a zjištěním jejího obchodního potenciálu s ohledem na historický vývoj. Začátek práce definuje základní informace o Argentině, dlouhodobý vývoj argentinské ekonomiky a současný stav, který je popsán pomocí PEST analýzy. Následující část práce se zabývá vývojem argentinské ekonomiky a nejdůležitějších makroekonomických ukazatelů. Zároveň druhá část popisuje dlouhodobě prováděnou ekonomickou politiku a hlavní problémy a bariery růstu argentinské ekonomiky a obchodu. V poslední části práci je podrobně popsán současný stav obchodu Argentiny, jeho komoditní a teritoriální struktura. Kromě toho jsou uvedené podmínky vstupu na Argentinský trh a stručně popsané tarifní a netarifní překážky. Na konci 3. části odpovídám na otázku „Jaký je obchodní potenciál Argentiny“.