Vývoj a současné trendy maloobchodu v Rusku na příkladu vybrané firmy - Taran, Tatiana (2020)
Cílem této diplomové práce je zhodnotit koncept ruského maloobchodního trhu a zjistit specifika a odlišnosti ruského retailingu v porovnání se světovým „průměrem“. Druhým cílem práce je představit tato specifika na příkladu existující obchodní společnosti Pyaterochka, která je součástí X5 Retail Group, a analyzovat změny strategie této společnosti. První část práce na teoretické úrovni zkoumá pojem a podstatu maloobchodu a také analyzuje historii, současné trendy a specifika maloobchodního trhu v Rusku. Druhá část je zaměřená na analýzu postavení společnosti Pyaterochka na ruském trhu.