Marketingová strategie společnosti Madeta, a.s. pro značku Romadur - Kulhavý, Vilém (2020)
Bakalářská práce se zabývá marketingovou strategií společnosti Madeta, a.s. pro produkt Romadur, který patří mezi nejvýznamnější značky firmy. Cílem této práce je tedy zkoumání daného výrobku, zhodnocení jeho současné marketingové strategie a na základě provedených analýz a výzkumu navržení určitých vylepšení do budoucna. V teoretické části je popsán a rozebrán marketing v obecné formě a následně i strategický marketing obsahující marketingové strategie a analýzy. Teoretická část poté tvoří základ pro část praktickou. V té je nejprve charakterizována společnost Madeta a dále také její měkký zrající sýr Romadur společně s jeho marketingovou strategií. Následně je proveden výzkum ve formě dotazníkového šetření určený pro spotřebitele z České republiky. Na základě výsledků výzkumu a vyhodnocených dostupných informací a analýz, které jsou součástí praktické části, jsou navržena určitá doporučení pro zlepšení marketingové strategie produktu.