Franchising - možná forma spolupráce - Kysilka, Miroslav (2020)
Tato diplomová práce se zabývá posouzením podnikání v systému franchisingu pro podnikatele. Teoretická část práce definuje systém franchisingu, popisuje historii franchisingu a představuje jednotlivé druhy franchisingu spolu s jejich výhodami a nevýhodami. Praktická část posléze srovnává výhody a nevýhody jednotlivých způsobů, jejichž prostřednictvím je možné franchisu provozovat. Dále detailně analyzuje a uvádí jednotlivé typické části franchisové smlouvy.