Srovnání kvality života dle socio-ekonomických ukazatelů mezi vybranými zeměmi Evropy - Dudová, Petra; Bič, Josef; Sankot, Ondřej, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Hlavním cílem této diplomové práce je nalezení odpovědi na otázku, zda se zaměstnanci a podniky shodnou při výběru nejlepší země pro zaměstnání a podnikání. Dílčím cílem práce je také porovnat celkovou ekonomickou situaci a zhodnotit reakce zemí na ekonomickou krizi v roce 2008. V této souvislosti jsou zde současné hodnoty ukazatelů porovnávány s předkrizovými hodnotami a lze tak zjistit, v čem si země polepšily, či proč došlo ke zhoršení pozice. Pro diplomovou práci byly vybrány ke srovnání tyto tři země: Česká republika, Irsko a Norsko, na základě osobních pracovních zkušeností autorky. V práci byly využité například: analýza vnějšího prostředí PEST, analýza trhu, analýza konkurence a dodavatelů, dotazníkové šetření a celkové srovnání dle mnoha mezinárodních indexů. První kapitola se věnuje určení výzkumné otázky a metodice postupů, následuje rešerše literatury. V druhé kapitule jsou objektivně zhodnoceny země pro podnikání a pro život zaměstnance. Třetí kapitola aplikuje zjištění na vlastní zkušenosti a na konkrétní segment podnikání.
Vedoucí práce: Josef Bič
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses