Imigrační politika v Evropě a její ekonomické aspekty - Faltys, Jan (2020)
Práce je koncipována jako dvoupřípadová studie a zabývá se imigrační a sociální politikou Řecka a Švédska. Ovšem obě politiky států práce zkoumá z hlediska trhu práce a snaží se zjistit, jaké vlivy má každá politika jednotlivého státu na jeho trh práce a v čem spočívají silné a slabé stránky těchto politik. Na závěr se práce také snaží formulovat doporučení na základě zjištěných slabých stránek.