Budování dobrého jména turistické destinace pomocí nástrojů Public Relations - Ottová, Martina (2020)
Tato diplomová práce se zabývá budováním dobrého jména turistické destinace pomocí nástrojů Public Relations. Hlavním cílem je vytvoření vhodné strategie pro Českou republiku na základě konkrétních příkladů PR kampaní ze zahraničí ve vybraných oblastech cestovního ruchu. Práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy potřebné k pochopení tématu a aplikovány v praktické části. Práce se zabývá analýzou konkrétních kampaní a na základě zhodnocení a identifikování prvků. Následně je proveden kvantitativní výzkum. Na základě všech poznatků je vytvořena strategie pro destinaci Krušné hory.