Prístupy a možnosti realizácie reportingu a analytických dátových výstupov v prostredí D365 Finance and Operations - Češelka, Marcel; Stanovská, Iva; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Práca sa zaoberá analýzou možností a prístupov ku tvorbe reportingového riešenia a analytických dátových výstupov na platforme Microsoft Azure a v prostredí produktov Dynamics 365. Hlavným cieľom práce je navrhnúť architektúru vybraných reportingových riešení v notácii ArchiMate. Výsledný návrh riešení je vytvorený predovšetkým na základe teórie, dostupných odborných článkov a konzultácií s vedúcou diplomovej práce. Prínosom tejto práce je poskytnutie prehľadu o aktuálnych produktoch z prostredia Microsoft D365 a možnostiach ich využitia pri tvorbe komplexných reportingových riešení. Diplomová práca je rozdelená na štyri časti a každá z nich obsahuje stručné zhrnutie dôležitých poznatkov. Prvá časť sa zaoberá popisom trendov v oblastiach Data Analytics, Business Intelligence a produktov Analytics and Business Intelligence. V druhej časti sú popísané prístupy ku tvorbe riešení, schopných pokryť požiadavky novodobých trendov. Tretia časť sa zaoberá popisom tradičnej a modernej architektúry dátového skladu. Okrem toho je v kapitole vytvorený popis vybranej klasifikácie architektúr dátového skladu. V poslednej kapitole sú uvedené možnosti reportingu D365 Finance, analyzovaná odporúčaná architektúra moderného dátového skladu od Microsoftu a na základe konkrétneho príkladu sú vytvorené modely dvoch navrhovaných architektúr v notácií ArchiMate s popísanými výhodami a nevýhodami každej z nich.
Vedoucí práce: Iva Stanovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses