Vliv ocenění na návštěvnost destinace - Šticová, Monika; Žufan, Jan; Hyan, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Diplomová práce se zabývá soutěží Historické město roku. Cílem práce je zhodnocení vlivu udělení titulu Historické město roku na návštěvnost dané destinace, využití v marketingu destinace a následně navrhnout možná vylepšení při udílení titulu Historické město roku. V první, teoretické části diplomové práce jsou vysvětleny základní pojmy, jako je pojetí destinace, organizace cestovního ruchu v destinaci a marketing destinace. Druhá část práce je věnována vlastnímu výzkumu, a to výzkumným rozhovorům s představiteli oceněných měst. Zjištěné informace z výzkumných rozhovorů o vlivu ocenění na návštěvnost města a jeho využití v marketingové propagaci jsou poté porovnány s daty návštěvnosti informačních center v jednotlivých městech a použitými nástroji marketingu destinace. Závěrečná kapitola shrnuje výsledky výzkumných rozhovorů a doporučení v souvislosti s udílením ceny Historické město roku.
Vedoucí práce: Jan Žufan
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses